Oculus Rift Kopen

oculus-rift-dev-kit-2De Oculus Rift is een Virtual Reality (VR) display die je op je hoofd moet zetten. Het is ontworpen en uitgewerkt door het bedrijf Oculus VR. Het bedrijf heeft dankzij een succesvolle Kickstarter crowdfunding campagne hun eerste VR-brillen kunnen ontwikkelen. De eerste prototypen waren een zeer groot succes. Het bedrijf werd op 25 maart 2014 zelfs overgenomen door het grote Facebook voor een miljoenenbedrag.

In 2016 brengen zij The Rift uit. Dit gaat een VR-bril worden die speciaal is gemaakt voor consumenten. In deze bril zit, voor ieder oog, een scherm gemonteerd met een resolutie van 1080×1200. Mede dankzij deze hoge resolutie zal de Oculus Rift een geweldige VR ervaring gaan bieden.

Veel mensen denken dat The Rift – of VR-brillen in algemene zin – speciaal gemaakt zijn om mee te gamen. Dit is echter niet het geval. Natuurlijk kun je op een zeer gave manier gamen, maar er zijn nog veel meer toepassingen te bedenken. Zo kun je de bril bijvoorbeeld opzetten als je een lange reis moet maken met de auto, trein, vliegtuig of bus. Je kunt dan tijdens je reis een film kijken in een grote bioscoop, alvast rondkijken op de plek waar je naar op vakantie gaat of om rondlopen in een plek uit de geschiedenis.

Ook in het onderwijs kan de bril een uitkomst bieden. Bijvoorbeeld: Laat alle kinderen/studenten in de klas een VR-bril opzetten en geef een geschiedenisles in de Middeleeuwen. De kinderen zien dan ook daadwerkelijk waar je het over hebt.
De positie van de persoon die The Rift van Oculus draagt wordt bijgehouden met een speciale infraroodcamera. Hiermee wordt de exacte afstand tussen jou een object tot op de millimeter nauwkeurig gemeten. The Rift wordt in 2016 op de markt gebracht en volgens experts gaat deze Virtual Reality headset een revolutionaire gadget worden voor jong en oud!

Bekijk hier de Oculus Rift