Virtuele bril kopen? 5 tips om rekening mee te houden

google-cardboardVirtual reality valt tegenwoordig niet meer weg te denken. Het is ‘mainstream’ geworden. Misschien lijkt het alsof dit binnen een korte periode zeer populair is geworden, maar niets blijkt minder waar. In 1960 werden de eerste experimenten al uitgevoerd met 360 graden VR-video’s en in 1961 was er al een headset die hoofdbewegingen kon registreren. Eind 1970 was het al mogelijk om volledig in een virtual reality omgeving rond te lopen. Helaas was deze apparatuur zeer kostbaar en werd het alleen in gebruik genomen in onderzoekslaboratoriums en in prototype-vorm. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om een VR-beleving te krijgen. Dit komt voornamelijk dankzij de geweldige technologische vooruitgang geboekt op het terrein van smartphones. Wil je ook kennis maken met virtual reality, dan moet je een VR-headset of Virtuele bril kopen. Waar moet je rekening mee houden als je een virtuele bril gaat kopen? Wij hebben vijf tips op een rij gezet!

1) Koop de juiste bril voor jouw doel
De toepassingen binnen virtual reality zijn groot. Zo zijn er headsets en computerprogramma’s waarmee artsen kunnen leren opereren, brillen waarmee je staand kunt gamen in 360 graden en simpele headsets, die jou samen met een smartphone een leuke VR-ervaring geven. Bedenk goed wat je met een virtuele bril wilt gaan doen voordat je hem koopt. Een aantal leuke brillen voor verschillende doelen:

Leuke apps spelen in combinatie met een smartphone:

Gamen met een PC of console

homido2) Kies een comfortabele bril
De goedkoopste brillen bieden niet allemaal het meeste comfort. Als je kennis wilt maken met de wereld van virtual reality, is een Google Cardboard misschien wel het goedkoopst, maar als je van plan bent om wat langer dan een paar minuten een bril te gebruiken, dan is het wellicht verstandiger om een comfortabele bril met hoofdband en rand van schuimrubber te kopen.

3) Een goedkope virtuele bril kopen is geen slechte start
Een VR bril hoeft geen grote uitgave te zijn. Zo kun je voor een paar euro al een Google Cardboard kopen, die je met een geschikt model smartphone kunt gebruiken. Het comfort is weliswaar niet erg groot, maar je maakt wel kennis met de wereld van virtual reality. Als het erg goed bevalt kan je altijd nog een luxere virtuele bril kopen.

vr-game4) Zoek van tevoren de apps die je zeker wilt gaan bekijken met een nieuwe virtuele bril
Niet alle applicaties zijn geschikt voor alle brillen. Zo heeft Google een aantal apps uitgegeven die voornamelijk zijn bedoeld voor de Google Cardboard brillen. De besturing werkt vaak met de kleine magneten, die je aan de zijkant kunt bevestigen. Ook zijn games voor de PC alleen geschikt voor headsets met USB-aansluiting. Als je dit van tevoren goed uitzoekt, weet je zeker dat je jouw favoriete apps en games kan spelen.

5) Denk na over de toekomst!
Het klinkt misschien erg ‘zweverig’, maar het is wel een belangrijk iets om over na te denken. De wondere wereld van virtual reality is volop in beweging. Iedere week komen er nieuwe apps uit en ook games voor de PC en consoles zoals de PlayStation 4 en Xbox One beloven komende ondersteuning voor VR headsets. Als je in de toekomst wil gaan gamen in VR, is het verstandig om een ‘duurdere’ headset te kopen zoals de Oculus Rift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *