Top 5 Virtual Reality Headsets van 2016

Volgens veel media zijn VR headsets, ook wel Virtual Reality brillen, de trend van 2016. Wij zijn het hier natuurlijk volledig mee eens. In de afgelopen jaren hebben veel mensen al kennisgemaakt met Virtual Reality. Sommigen hebben zelfs al een Virtual Reality Headset in huis en anderen gebruiken hun telefoon in combinatie met een VR bril. De techniek is nog volop in ontwikkeling en ook in 2016 komen er veel nieuwe VR headsets op de markt. Wij hebben voor jullie een top 5 gemaakt van Virtual Reality Headsets waar wij het meeste van verwachten en waar wij het meeste zin in hebben.

vr-bril

 1. Oculus Rift
  Op de crowdfunding website Kickstarter werd in 2015 een campagne geplaatst voor de VR headset Oculus Rift. Deze campagne werd uiteindelijk een van de meest succesvolste allertijden op de website. Na een aantal jaar wachten is het eindelijk zo ver. Als het bedrijf Oculus de verwachtingen waar kan maken, dan gaat deze VR bril alle huidige modellen ruimschoots verslaan. Besluit je om deze bril te bestellen, dan krijg je hem in maart 2016 geleverd.
 2. HTC Vice
  Het bedrijf HTC heeft zijn best gedaan om Oculus bij te houden qua ontwikkeling. Dit lijkt met de HTC Vive Virtual Reality Headset zeker te gaan lukken. De specificaties van de Vive zijn nagenoeg gelijk aan de Oculus. De HTC Vive is vanaf eind februari 2016 al te bestellen en wordt geleverd met speciale controllers. Hiermee is het mogelijk om een game te besturen. Het is nog te vroeg om te zeggen welke bril het beste is van de twee, maar experts verwachten dat het een kwestie van smaak en gevoel gaat zijn. Hoe dan ook: met een HTC Vive zal je zeker geen miskoop doen.
 3. PlayStation VR
  Voorheen heette deze bril deze VR Headset Project Morpheus, maar Sony heeft al snel de naam PlayStation VR aan de bril gegeven. Deze headset werkt nauw samen met de zeer gevoelige en nauwkeurige controllers, die bij de console PlayStation zitten. De bril kan worden gebruikt als je in bezit bent van een PlayStation 4 of een PlayStation Vita. Wellicht is deze bril minder aantrekkelijk voor mensen die niet in het bezit zijn van een van deze Sony producten, toch kijken wij er enorm naar uit. De PlayStation 4 is een van de meest populaire consoles en veel mensen zouden hierop graag games in Virtual Reality willen spelen.
 4. Microsoft HoloLens
  Technisch gezien valt deze headset onder AR, geen VR. Deze bril zet een laag over de echte wereld heen. Als je bijvoorbeeld met de HoloLens op naar een keukentafel kijkt, zie je bijvoorbeeld een chef-kok uitleggen hoe je een bepaald gerecht moet maken. Of als je onder de motorkap van een auto kijkt, zie je uitleg over de verschillende onderdelen. Deze headset is veruit het duurste uit deze lijst met een adviesprijs van $3000 en wordt eind 2016 verwacht.
 5. Avegant Glyph
  Deze bril heeft, volgens het bedrijf zelf, een scherper en beter beeld dan de Oculus Rift. Deze Virtual Reality Headset ziet er uit alsof je een grote koptelefoon op je hoofd hebt staan. Met een druk op de knop komt er een scherm voor je ogen waar je perfect video’s en films op kunt kijken. Alhoewel Avegant ook games laat ontwikkelen voor de headset, is de Glyph toch meer geschikt voor mensen die media willen kijken. Ideaal om bijvoorbeeld onderweg in de trein een film mee te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *