Virtual Reality in de media

Wij hebben drie interessante filmpjes over virtual reality voor je op rij gezet.

Het grote publiek leerde virtual reality kennen toen Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door met moeite recht kon blijven staan tijdens zijn eerste VR ervaring. Dat ging maar net goed!

En onlangs was de Nederlander Arthur van Hoff te gast om te vertellen over zijn nieuwe VR bedrijf: Jaunt. Vandaag werd bekend dat Jaunt een totale investering van maar liefst $100 miljoen binnen heeft gehaald om haar VR bril verder te ontwikkelen. Bekijk in onderstaand filmpje hoe je met een concert en football wedstrijk kunt meekijken door een VR Bril. De reactie van de gasten aan tafel zegt genoeg… Dit is gaaf!

Dr. ir. Willem-Paul Brinkman werd uitgenodigd door de Universiteit van Nederland om te komen praten over virtual reality. In deze vijf-delige serie legt hij onder andere uit hoe de techniek in elkaar steekt en wat de verschillen zijn in kwaliteit tussen verschillende VR brillen. Zo zul je zien dat VR niet alleen leuk is om te gamen, maar dat het je bijvoorbeeld ook van angsten af kan helpen. Voor een serieuzere kijk op virtual reality raden wij jou dit filmpje aan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *