VR bril

De vijf beste Virtual Reality brillen in 2015

Virtual Reality (VR) brillen en headsets hebben de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Volgens experts gaat VR in de toekomst erg belangrijk worden. Bedrijven zoals Google, Samsung, Microsoft en Oculus houden zich om die reden al een tijd bezig met deze techniek. In 2015 kun je zelf al met een VR bril/headset een groot aantal games spelen. Veel brillen werken met een smartphone als scherm. Dit komt omdat dit soort telefoons al zijn uitgerust met de juiste sensoren en positiesystemen, waarmee zeer nauwkeurig beweging van jouw hoofd kunnen worden gevolgd. Welke brillen kun je in 2015 kopen en zijn van hoge kwaliteit?

Oculus Rift

De vooruitgang die de laatste tijd is geboekt, is vooral te danken aan het bedrijf Oculus van de oprichter Palmer Luckey. Hij maakte de eerste headset gewoon in zijn eigen garage. Vele prototypes en jaren later is het bedrijf onderdeel geworden van Facebook. Oculus is nog steeds een van de belangrijkst bedrijven in de VR wereld. Voor hun nieuwste model virtual reality bril werken ze nauw samen met Samsung. Kenmerken zijn onder andere: 360 graden zicht en hoge resolutie.

Samsung Gear VR

Deze headset van Samsung gebruikt nagenoeg dezelfde techniek als Oculus. Je kunt deze VR bril gebruiken door een smartphone van Samsung in de bril te klikken. In de AppStore zijn er al tientallen applicaties beschikbaar die je in Virtual Reality kunt bekijken of spelen. De beelden zijn niet van de hoogste kwaliteit, maar het is wel een van de beste modellen voor beginners in 2015. Je kunt namelijk zonder teveel poespas snel aan de slag!

FOVE VR

Het bedrijf FOVE ziet de toekomst in Virtual Reality net iets anders in. Zij denken dat ‘eye-tracking’ belangrijk gaat worden. In de FOVE VR headset zitten sensoren die de oogbewegingen van de drager volgt. Hierdoor is de VR ervaring een stuk echter. Games met de engines Unity, Unreal en Cryengine werken nauw samen met FOVE in de ontwikkeling van deze bril. De FOVE bril is in 2015 te koop.

Zeiss VR One

Net als de VR headset van Samsung gebruikt de Virtual Reality bril van Zeiss een mobiele telefoon als display. Op het moment zijn er nog niet veel applicaties beschikbaar voor de Zeiss VR One, maar dit gaat in 2015 zeker veranderen. Het instapmodel is in ieder geval een stuk goedkoper dan de bril van Samsung.

Razer OSVR

De afkorting OSVR staat voor Open Source Virtual Reality. Alles aan dit platform is dus volledig open en vrij verkrijgbaar. Een groot voordeel daarvan is dat gamemakers makkelijker games kunnen ontwikkelen voor deze bril. Deze headset is volledig gericht op gamen en vanaf juni 2015 te koop.

BONUS: Google Cardboard

Een zeer goedkoop alternatief voor alle bovenstaande brillen is de Google Cardboard. Deze kartonnen bril kan al voor minder dan 25 euro worden opgepikt. Je kunt de meeste nieuwe modellen smartphones in de houder plaatsen. Je zet het geheel op je hoofd en kunt in VR genieten van geschikte applicaties. Je kunt zelfs, met de juiste materialen, zelf een Cardboard bril maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *